VZW Autisme van binnen uit

WatWieBreek mijn stilteWebshopContactMijn accountAnekdotesLezingenBlogNieuws

Spreek de taal van je kind!

De dochter haar taak is om de vaatwasser leeg te maken. Het bestek niet want dat raakt ze niet aan; daar krijgt ze kriebels van. Ze eet ook liever met plastic bestek.

De moeilijkheid is steeds om haar te laten starten met haar taak. Zelf eens gaan kijken of de vaatwasser klaar is, is te hoog gegrepen. Als ik hem heel demonstratief open zet slaagt ze erin het te negeren. En als ik zeg "Maak je de vaatwasser leeg?" dan is ze boos. Want dat is een vraag. En het is geen vraag want ze heeft geen keuze. Maar als ik zeg "maak de vaatwasser leeg!" dan voelt dit als een bevel en dan is ze slechtgezind.
Zucht... er lijkt geen goede manier te bestaan om een 14-jarige puberdochter erop te wijzen dat ze de vaatwasser dient leeg te maken.
Maar opeens had ik het gevonden. Haar smartphone is nooit ver verwijderd. Ik stuurde een foto van de volle vaatwasser door zonder een woord erbij. Ze stuurde "frietjes" terug (gezien F-woorden verboden zijn) en binnen de minuut stond ze de vaatwasser te legen. Blijkbaar is dit haar taal. Dat ik daar niet eerder op gekomen ben...


vaatwas


Blog


Alle prijzen zijn Inclusief BTW
Webshop gemaakt met EasyWebshop