VZW Autisme van binnen uit

WatWieBreek mijn stilteWebshopContactMijn accountAnekdotesLezingenBlogNieuws

Tip: kom eens te laat!

Vroeger was ik altijd stipt. Nu kom ik geregeld – bewust - ergens te laat. Zeker op vergaderingen. Voor dat begint staat iedereen een praatje te maken met elkaar, in kleine groepjes. Een losse babbel. Dat is moeilijk voor mij. Daar ben ik niet goed in. Waar moet ik bij gaan staan? Stoor ik? Zeg ik dan dag? Of stilletjes aansluiten? Wat is de juiste moment? Bovendien is er meestal veel gepraat, staat soms de muziek aan… Ik heb te weinig tijd om de boel te overzien en alle indrukken te verwerken.
In zulke situaties kom ik nu te laat. Dat is veel beter voor mij. Niet veel te laat maar laat genoeg dat net iedereen plaats heeft genomen aan de vergadertafel. Dan kom ik binnen, zeg dag tegen heel de groep en ga stilletjes op een vrije stoel zitten. Dat is veel gemakkelijker voor mij en ik kan aan de vergadering beginnen zonder dat al mijn energie al op is.


Blog


Alle prijzen zijn Inclusief BTW
Webshop gemaakt met EasyWebshop